www.jazzimpuls.nl

Optreden van Lydia van Dam met het Trio Bert Lochs
Voor de Jazz Impuls serie hebben we een programma gemaakt met Nederlandstalige Jazzy stukken.Er zijn een aantal vertalingen bij van nummers van Joni Mitchell,meestal door mij vertaald en soms met hulp van Jeroen Zijlstra[ niet alleen een geweldige singer/songwriter maar ook een topvertaler!]

Bijv.'Black Crow' is 'Kraaienwals' geworden en 'All I want' 'Dat wat ik wil'.Ik vind t zelf  goed gelukt en prachtig gespeeld door deze bijzondere bezetting.Het was voor mij een uitdaging om voor deze band te schrijven juist vanwege de transparante bezetting[trompet ,bas ,gitaar] en de mogelijkheid om 2 of 3  stemmigheid te gebruiken .Ik heb voor dit programma ook een aantal 'nieuwe' teksten geschreven op bestaande melodieen en 'nieuwe' muziek op bestaande teksten, en een  'volledig 'eigen stuk 'Bitterzoet'.

En .... er is een CD van gemaakt, en daar ben er erg blij mee!Dan is dit ook maar weer vastgelegd!In Maart 2010 zijn er van 2 concerten live opnamen gemaakt en die hebben deze prachtige CD opgeleverd.Het is een combinatie geworden van stukken van Bert[instrumentaal] en Nederlandstalige stukken door mij gezongen. Hij is te bestellen bij  www.bertlochs.com.

Bezetting
Lydia van Dam - zang
Bert Lochs - trompet en flugelhorn
Florian Zenker - gitaar
Jasper Somsen - contrabas

 

1Trio Bert Lochs /Lydia van Dam
www.carmensars.nl

Vocaal ensemble Elysium
De muziek van Elysium is het beste te omschrijven als ‘Spiritueel –Klassiek’.
Tijdens concerten brengt Elysium de suite ‘Nature's call’ ten gehore: Een eigenzinnige ode aan de natuur, een modern scheppingsverhaal.

Muziek van Edwin Schimscheimer, teksten van Carmen Sars.

Elysium bestaat uit:
Zang: Martina Tobin

Lydia van Dam
Bianca Stokman
Carmen Sars
Herman van Doorn
Han van Eyk
Pim Roos


Muzikaal leider en pianist : Edwin Schimscheimer

2Elysium

Duettenprogramma samen met Jeroen Zijlstra en de band Zijlstra.Het word allemaal samen/eigen geschreven materiaal ,het is nu in de maak en volgend seizoen te zien in de theaters.Het beloofd een erg leuk project te worden waarin we elkaar zowel vocaal als instrumentaal gaan opzoeken in improvisatie en samenzang en dit op teksten met een hoog zoutgehalte! We doen dit jaar een aantal try outs,kijk op de agenda!

Inmiddels is de CD opgenomen en klaar voor de mix.Het was een feest om de 20 nieuwe stukken op te nemen onder de bezielende leiding van Rutger Molenkamp en Jan Menu[producers] en Michel le Roy als technicus.

De CD komt uit in Oktober,gaat dat horen en komt dat zien!

Vanaf Oktober gaan we  touren door het land met dit nieuwe duettenprogramma programma ,Samen in Zee' met als regiseur Dick Hauser.

 

We zijn inmiddels halverwege de tour en het is een groot succes.

We hebben n.a.v de premiere in De Kleine Komedie een prachtige recensie in de Volkskrant gehad.

Een paar quote s;'`met Samen in Zee wordt een nieuwe parel toegevoegd,in een uniek universum waarin nog veel te ontdekken valt' 'Zijlstra staat ditmaal niet alleen op het podium ,hij vormt een duo met Lydia van Dam,een Jazz zangeres die door Zijlstra wordt omschreven als 'het best bewaarde geheim van Amsterdam'.Daarmee heeft hij niets teveel gezegd:van Dam heeft een stem als een klok ,die bovendien zeer goed matcht met die van Jeroen Zijlstra'.'de teksten van Samen in Zee zijn tijdloos en de muziek is ingenieus.'

Ook hebben we een prachtige 4 sterren recensie gehad in het NRC ,kortom ,het is zeer goed ontvangen ,we zijn er blij mee!

Ook in het seizoen 2012 /2013 zijn we te zien en te horen in de Theaters met het programma 'Samen in Zee'

Hou de agenda in de gaten!

3Samen in Zee- Zijlstra/Lydia van Dam
1